LEUKE DINGEN OM TE DOEN

Hieronder een aan aantal tips om te doen tijdens u verblijf in Cottage Karkonoski

  • Neem cappuccino met gebak bij Cukiernia Bristolka, een kleine bakkerij in het centrum van Jelenia Gora. In het melkschuim maken ze met vloeibare chocolade een tekening. Naast de lekkere cappuccino verkopen ze ook heerlijk gebak. U vindt deze kleine bakkerij in de lange winkelstraat (1 Maja) in het centrum van Jelenia Gora op huisnummer 18.
  • Neem de (vernieuwde) stoeltjes lift vanuit Karpacz naar de Śnieżka (hoogste berg van het Reuzengebergte). Het laatste stuk naar de top moet u zelf lopen. Het is een aanrader om de weg naar beneden in z’n geheel te voet te lopen door het mooie Reuzengebergte. Er zijn verschillende routes naar beneden. De route langs Strzecha Akademicka is een mooie route waarbij je ook nog langs een meertje komt. In het vakantiehuis vindt u een route kaart.
  • Op minder dan 10km afstand van Cottage Karkonoski ligt Palace Lomnica, een mooi gerestaureerd landhuis, liggend in een prachtig park. De bediening is gekleed in traditionele klederdracht. De prijzen in dit restaurant zijn schappelijk. U vind het restaurant op de doorgaande weg vanuit het vakantiehuis richting Jelenia Gora. Neem eens een kijkje op hun website https://palac-lomnica.pl (website ook in het engels beschikbaar)
  • Bezoek de basiliek in Krzeszow en bewonder het immense orgel en de mooie fresco’s. Ook voor de niet kerkgangers is deze basiliek echt een aanrader.
  • Doe een dag helemaal niets en geniet van de tuin rondom het vakantiehuis.
  • Laat u verwennen in Termy Cieplice of een van de andere welness complexen en geniet van een heerlijke massage. U vind de website van Termy Cieplice hier. De prijzen zijn zeer schappelijk. In Termy Cieplice kunt u ook heerlijk binnen en buiten zwemmen (ideaal voor kinderen).
  • Ga uit eten in het centrum van Jelenia Gora. Op het centrale plein zijn diverse leuke restaurants te vinden. In de zomermaanden zijn ook vaker evenementen.
  • Ga wandelen in de directe omgeving van het vakantiehuis. U kunt vanuit Cottage Karkonoski direct de bergen in lopen. Als u op het hoogte punt bent heeft een mooi uitzicht op de uitgestrekte omgeving. De nederlands sprekende contactpersoon kan u op weg helpen.
  • Afhankelijk van de duur van uw verblijf kunt u besluiten om een 2 daagse trip naar Krakau te maken. Krakau ligt op zo’n 350 km afstand van Struznica en wordt door vele gezien als de mooiste stad van Polen. Bezoek zeker de binnenstad van Krakau, Concentratiekamp Auschwitz in Oswiecim en de Zoutmijnen in Wieliczka (Alle drie op de Werelderfgoedlijst van UNESCO)