10 Things To Do

Hieronder een aan aantal tips om te doen tijdens  u verblijf in vakantiehuis Karkonoski

  • Neem cappachino met gebak bij Cukiernia Bristolka, een kleine bakkerij in het centrum van Jelenia Gora. In het melkschuim maken ze met vloeibare chocolade een tekening. Naast de lekkere cappachino verkopen ze ook heerlijk gebak. U vindt deze kleine bakkerij in de lange winkelstraat (1 Maja) in het centrum van Jelenia Gora op huisnummer 18.

 

  • Neem de stoeltjes lift vanuit Karpacz naar de Śnieżka (hoogste berg van het Reuzengebergte). Het laatste stuk naar de top moet u zelf lopen. Het is een aanrader om de weg naar beneden in z’n geheel te voet te lopen door het mooie Reuzengebergte. Er zijn verschillende routes naar beneden, een van de mooiste is de route langs Strzecha Akademicka. In het vakantiehuis vindt u een route kaart.

 

  • Bezoek de dagelijkse Russische markt in Jelenia Gora (niet op zondag) en verdwaal tussen de vele kraampjes. U kunt er van alles krijgen zoals kleding, voedsel, speelgoed en veel meer. Let goed op wat u koopt, de kwaliteit is niet altijd even goed. U vind de russische markt hier.

 

  • Op minder dan zo’n 10km afstand van het vakantiehuis ligt Palace Lomnica, een mooi gerestaureerd landhuis, liggend in een prachtig park. De bediening is gekleed in traditionele klederdracht. De prijzen in dit restaurant zijn schappelijk. U vind het restaurant op de doorgaande weg vanuit het vakantiehuis richting Jelenia Gora. Neem eens een kijkje op hun

 

  • Bezoek de basiliek in Krzeszow en bewonder het immense orgel en de mooie fresco’s Ook voor de niet kerkgangers is deze basiliek echt een aanrader.

 

  • Doe een dag helemaal niets en geniet van de tuin rondom het vakantiehuis.

 

  • Ga een dag naar Termy Cieplice en geniet van een heerlijke massage in de spa en wellness area. U vind de website van Termy Cieplice hier. De prijzen zijn vergeleken met Nederland zeer schappelijk.

 

  • Ga uit eten bij Metafora in Jelenia Gora. U vind dit gezellige restaurant / pub op het grote plein in het centrum van de stad. De bediening spreekt duits of engels en ze hebben een duitse / engelse menu kaart zodat u weet wat u besteld. De website van Metafora vind u hier.

 

  • Ga wandelen in de directe omgeving van het vakantiehuis. U kunt vanaf het vakantiehuis direct de bergen in lopen. Als u op hoogte bent heeft een mooi uitzicht op de uitgestrekte omgeving. De nederlands sprekende contactpersoon kan u op weg helpen.

 

  • Afhankelijk van de duur van uw verblijf kunt u besluiten om een 2 daagse trip naar Krakau te maken. Krakau ligt op zo’n 350 km afstand van Struznica en wordt door vele gezien als de mooiste stad van Polen. Bezoek zeker de binnenstad van Krakau, Concentratiekamp Auschwitz in Oswiecim en de Zoutmijnen in Wieliczka (Alle drie op de Werelderfgoedlijst van UNESCO)